Wat kost een scheiding?

Wat kost een scheiding? U bent getrouwd of geregistreerd partners en u wilt online scheiden. Wij kunnen u tegen het beste tarief, snel en met behoud van de hoogste kwaliteit helpen. U kunt online scheiden:

  • Met of zonder kinderen. (in het geval van minderjarige kinderen bent u verplicht om een ouderschapsplan mee te sturen met het scheidingsconvenant. Dit wordt ook door de rechtbank bekrachtigd. Wij verschaffen u een gratis model-ouderschapsplan.)
  • Met of zonder huwelijkse voorwaarden. (in sommige gevallen zullen de huwelijkse voorwaarden of partnerschapsvoorwaarden te complex zijn en zullen we u moeten doorverwijzen naar een scheidingsspecialist. We zullen u daarover uitgebreid informeren.)wat kost een scheiding
  • Met of zonder onderneming (Wanneer er sprake is van winst uit onderneming is Online Scheiden Plus in sommige gevallen niet geschikt en zullen we u moeten doorverwijzen naar een scheidingsspecialist.)

Wij bieden u voor 747,50 euro incl. BTW per persoon:

  • Een volledig echtscheidingsconvenant op basis van door u aangeleverde gegevens.
  • Een ouderschapsplan in het geval van kinderen op basis van door u aangeleverde gegevens.
  • Volledige afhandeling bij de rechtbank. (incl. advocaatkosten, griffiekosten euro 304,-), echtscheidingsbeschikking, akte van berusting en inschrijving bij de gemeente.
  • Controle identiteit door advocaat.
  • Uw scheiding is gemiddeld binnen 6 tot 8 weken geregeld.

Extra kosten: 

Extra kosten kunnen ontstaan als u bijvoorbeeld extra advies nodig heeft op het gebied van partneralimentatie, huwelijkse voorwaarden of de afhandeling van het pensioen. U kunt bij uw online intake aangeven waarvoor u een scheidingsspecialist wilt inschakelen. Wij informeren u altijd vooraf wat deze extra dienstverlening gaat kosten, zodat u direct weet waar u aan toe bent. Heeft u geen extra advies nodig dan zijn er geen bijkomende kosten.

Wat kost een scheiding gemiddeld?

De gemiddelde prijs van een begeleid scheidingstraject ligt tussen de 2500 en 3500 euro. U heeft dan beschikking over een gekwalificeerde scheidingsspecialist die u tijdens gesprekken begeleid om tot een zo goed mogelijk ouderschapsplan te komen. Hierbij geldt wel de voorwaarde dat u samen bereid moet zijn in overleg tot afspraken te komen. Als u in een vechtscheiding terechtkomt kunnen de kosten veel hoger uitpakken, omdat u beiden een advocaat in de arm moet nemen. Wilt u meer weten over begeleid scheiden in goed overleg, klik hier.